Tuesday, 6 November 2012

warkah buat abah

Assalamualaikum pembuka bicara...

Sudah beberapa hari aku tinggalkan blog ni tak berhapdet. Terpaksa berbuat demikian sebab menjaga abah kat spital. Maaf pada ampa-ampa yang asyik menengok entri yang sama selama beberapa hari. Wokeh, untuk menebus kesalahan aku, terimalah entri baru di blog sukakartun.

Entri bertajuk Warkah buat abah, khas untuk abah-abah di Malaysia. Mungkin ada beberapa orang menggaru2 kepala yang tak gatal bila tengok entri kali ni. Yelah tadak angin tadak ribut tadak taufan Sandy, tetiba ja buat entri pasal bapak. Hari bapa lepas lama dah cik Kartun ooii. Hmm pada sapa2 yang berfikiran macam tu sila tinggalkan blog ini segera. Heheheh blog aku, suka hati akulah nak tulis apa pon. 

Macam biasa, klik lagu dulu untuk lebih feel!!!




Muzicons.com

enjoy!!!


Warkah Buat Abah


 **************

**************

**************

**************

**************

**************

**************



Renungan:

“Seorang anak tidak dikira dapat membalas kebaikan bapanya, melainkan jika dia mendapati bapanya menjadi hamba (kepada seseorang), kemudian dia membelinya dan memerdekakan bapanya itu.” - Hadis Riwayat Muslim


Moral of the story:

Sayangilah dan jagalah abah, bapa, pak, ayah, abi, baba, daddy, papa, dll seperti mana dia telah menjaga kita sewaktu kita kecil. Berbuat baiklah kepadanya selagi dia masih bernafas di bumi Allah SWT supaya kita tak nyesal kemudia hari.


 

sudah baca?? komen sket leh?? tengs

16 comments:

✿MisS NadRAH♥ said...

nice entri..=)
semoga ayah adik sihat ye..

Cik P.A. said...

nice sharing....sedih bila teringat ayah yg byk sabar dan berkorban utk kita :)

Nazz said...

nice entry...thank sd sggah kat blog nazz... btw nazz da follow blg kamoo yg ohsom ni

izwan said...

nice.....:)

ikaa said...

nk mintaa gambar kartun tu bole x

sukakartun said...

@✿MisS NadRAH♥
terima kasih..doakan ya

sukakartun said...

@Cik P.A.
betul2..kadang-kadang anak2 ni lebih rapat dgn mak so dorang fikir pengorbanan ayah tak seberapa

sukakartun said...

@Nazz
sama2..saya memang suka berjalan2 ke blog org..pastu belek2 entri org utk cri ilham..hmm biasalah lepas baca hati ni rasa xtenteram kalau x komen..hehe itulah habit saya..btw done follow u dear

sukakartun said...

@izwan
tengs

sukakartun said...

@ikaa
nak katun yang mana??dalam entri tu ke??

Cik_SiTi said...

comelnya.. ^_^

-meeSUPERGIRL- said...

baiklah suruh abah bace neh . huahua :'(

sukakartun said...

@Cik_SiTi
time kacih

sukakartun said...

@-meeSUPERGIRL-
masalahnya, abah saya dah tak dapat membaca n menulis lepas buat pembedahan..so tak dapat nak kasi abah baca

Qu azniza ;) said...

jasa abah memmg bnyakk

sukakartun said...

@Qu azniza ;)
betul3