Thursday, 15 November 2012

Tutorial Says.my

Assalamualaikum pembuka bicara..

Entri kali ni masih lagi berkenaan dengan SAYS (Malaysia's Social News Network). Sebelum ni berkenaan dengan masalah aku untuk dapatkan unique URL, kali ni aku nak kasi tutor sket pasal cara untuk daftar n broadcast iklan SAYS. Aku tau ramai blogger dah buat entri pasal benda alah ni. Tapi tak salah kan kalau aku pon ikut sama menambahkan lagi promotion pasal SAYS?? Bukan apa, sharing is caring. Lagipon sst ilmu tu akan lebih mudah diingat kalau sentiasa diulang. Tak gitu??


Sebelum tu, meh nak share sket jumlah terkini yang berjaya dikumpul hasil bantuan anda semua..Saja nak kasi semangat sket

then bandingkan dengan jumlah siang tadi


Alhamdulillah

tengs SAYS 

So macam mana nak buat??

1.Daftar kat sini dulu----> SIGN UP

2. Isi benda alah ni. Klik 'Create my account' lepas dah siap.

3. Update preferences macam yang disuruh mesej dalam kotak merah tu. Klik 'Update Now' (Arrow)

4. Isi semua maklumat yang diminta kemudian klik 'Save my preferences' yg ada kat bahagian bawah sebelah kanan. (alamak tak masuk pulak dalam gambaq)

5. Dah setel yang tu, sekarang klik plak 'Special' untuk memulakan pengembaraan.

6. Senarai iklan akan keluar. Usha iklan yang menjadi kegeraman yang ada tulis duit. Macam gambaq kat bawah. Jangan klik kat iklan yang tulis completed.

7. Macam nilah rupanya bila dah klik iklan yang digerami. Kita boleh pilih kat mana nak share. Terpulang. Kalau nak share kat FB, klik 'Share on facebook' n macam tu jugaklah kalau nak share ke tweeter dll. Lebih banyak share, lebih banyak masyuk!!! Remember.

8. Untuk share kat blog, ada cara lain. Tengs to blog Zon Permaisuri Chomel atas tutorial yang dikasi. Untuk maklumat lanjut jom baca n belajar cara dapatkan Unique URL untuk blog drpd blog Zon Permaisuri Comel


Nanti bila agak-agak dah lama share, bolehlah check jumlah terkumpul kat 'Dashboard'


wokeh baby..selamat mencuba.

oh ya lupa pulak nak kasik tau..jom tengok berita hangat yang baru aku jumpa tadi..
berita hangat 1
berita hangat 2
berita hangat 3


**babai**



sudah baca?? komen sket leh?? tengs

10 comments:

ikaa said...

wahhh kaya laa lepas nie erkk

Fendy said...

daftar gak...hari tu account suspended...xbole cash out

Misz Mieza said...

^__^

Aalia Shahira said...

SAYS nie apa dia eik ? macam nuffnang ke ? maaflah , pertama kali saya dengar .

sukakartun said...

@ikaa
tadaklah sampai kaya..buat benda alah ni sebenarnya saja suka2 ja..kalau ada rezki Alhamdulillah. Kalau tadak xpa

sukakartun said...

@Fendy
Loh yaka??macam boleh boleh jadi gitu??takutnya

sukakartun said...

@Misz Mieza
*o* awek cun mai..phewit

sukakartun said...

@Aalia Shahira
mengikut kefahaman saya, lebih kurang aja tp SAYS lebih mudah. saya pon 1st tyme dengar n 1st tyme try

Izza Sakura said...

wah sengnye,sy bru je dftr tapi tktau lak na letak kt blog,thanks ya

sukakartun said...

@Izza Sakura
patut berterima kasih kat cik Zon Permaisuri Chomel..hehe