Friday, 30 November 2012

Bertukar!!!

Assalamualaikum pembuka bicara..

Hari ni hari jumaat. Yup semua orang tau. Hari ni aku kebosanan. Yup ramai yang tak tau. Abaikan..Hmm oleh sebab kebosanan yang amat sangat, makanya aku dengan rajin telah menggodek2 senarai tutorial yg dibuat oleh Adik Lyssa Faizureen. Banyak giler tutorial best-best kat blog dia. Jeng jeng jeng..tiba-tiba hati ni terdetik untuk try satu tutor yg cute iaitu Tutorial : Menu Tab (Navigation Bar).

Jom tengok hasilnya...

Ops sebelum tu, untuk lebih dramatik mai cek tunjuk gambo 'sebelum' yep

 dah tengok??

wokeh la ni mai kita tengok yg 'selepas' plak..

Sungguhpun icon tak begitu comey, tp aku tak kisah. Apa yang penting, kerjasama gambaq katun semakin bertambah kat blog tak matang ini.


Doodle kepala untuk Lyssa
Tak sempat nak lukis badan..Perut lapaq mintak diisi

 Ceh berangan nak kasi kat Lyssa. Silap2 hari bulan, tak sampai pon Lyssa ke sini.
Hehe tak kisahlah. Janji nawaitu tu dah ada.
Tengs Lyssa

**babai**




sudah baca?? komen sket leh?? tengs

20 comments:

Syazana Zainn said...

boleh buat doodle bride+groom tak?hihi

yaya ade said...

comel la :)

http://yayacaramel.blogspot.com/2012/11/mahu-tingkatkan-trafik-40k-uv-sebulan.html

MAHU TINGKATKAN TRAFIK SEHINGGA 40K UV SEBULAN? JOM TERJAH ENTRY INI :)

sukakartun duatiga said...

@Syazana Zainn
kalau setakat macam entri ni punya bolehlah.. http://sukakartun23.blogspot.com/2012/11/freebies-doodle-pengantin.html

kalau nak lagi cantik, tak berani nak janji..hehe

ct cheery said...

nice!!!huhu

sukakartun duatiga said...

@yaya ade
time kasih

fuiyoo 40k uv sebulan??kena terjah neh!!

sukakartun duatiga said...

@ct cheery
time kasih

fatin amalina husna said...

comel la icon2 tuh..=)

anyway husna dari segmen jom blogwalking dari blog inspired bunny..=)
jom jenjalan blog husna plak..
http://husnazahidi.blogspot.com/

wan namikaze said...

Comellnya menu tab tu!!! Berbakat betol!!!

Razil Tahir said...

cool! nak buat jugaklah!! XD

sukakartun duatiga said...

@fatin amalina husna
time kasih

sukakartun duatiga said...

@wan namikaze
time kasih..buat pakai powerpoint aja pon..hehe

sukakartun duatiga said...

@Razil Tahir
try jangan tak try

shafiq said...

haha , godek2 group blogger fb tadi , then jumpa entri nih , waaaaahh , haha , nak request doodle laki ah ! , laki pakai baju hijau ! ., heee :D

http://dunia-kami-realiti.blogspot.com

D i n said...

pandai buat tab menu :D

Misz Fazie said...

comel lah, ni boleh buat tempahan buat duit sikit. hehe :D

sukakartun duatiga said...

@shafiqboleh aja..tapi saya xbapa pandai lukis doodle lelaki..xpe saya cuba ek..

sukakartun duatiga said...

@D i n
baru belaja

sukakartun duatiga said...

@Misz Fazie
in sya Allah, kalau ada yg sudi menempah, saya sedia menjualnya..hehe

Dayah Danisha said...

Wahh ! pandai btul lukis doodle tu . bgus2

sukakartun duatiga said...

@Dayah Danisha
time kasih