Friday, 30 November 2012

Cegah sebelum parah

Assalamualaikum pembuka bicara..

Hari ni tadak intro coz intro balik kampung. Bercuti katanya!! Terus ke intipati entri hari ni. Enjoy!!










Puas menyental kepala adik aku yang penuh ngan kelemumur. Haish dah bapa lama tak syampoo ntah sampai berkeping-keping kelemumur dok jatuh kat baju. Umo dah 14 tahun, tp kepala sendirik pon tak pandai nak jaga. Haiya!! Lepas tu kalut dok garu kepala sampai berserabut rambut. Bila ditegur dia tanya kita "ada ala-ala korea x??" Caish tadak maknanya!!



**babai**




sudah baca?? komen sket leh?? tengs

16 comments:

Razil Tahir said...

Oh kelemumur rupanya... huhuhuhu

ct cheery said...

haha..ingat apa la td basuh rambut upanya..salam kenal.kita follow awk yeh!

Nurul Farahizzati said...

wakaka.. :D sampai macam tu sekali.. hahaha...

Asmar Arafad said...

datang follow sini, jom ke teratak hamba

Nurmujahidah Ismail said...

muja pun tak suke kelemumur.. buat hidupku tak tenang,, paranoid jadinya,,, haissyyy.. bila la golongan parasit ni nak terhapus,, comey sangat blog ni!!! suke3!!! so,,, muja pun follow,, lalala :D

Nizam Erul said...

lhaaa ~ ingatkan ap . kelemumur rupanyaa :D

sukakartun duatiga said...

@Razil Tahir
iye kelemumur aka dandruff

sukakartun duatiga said...

@ct cheery
hehe saja nak kasi suspen sket..tengs sudi folo..akan folo awak semula

sukakartun duatiga said...

@Nurul Farahizzati
hmm tragis kan

sukakartun duatiga said...

@Asmar Arafad
terima kasih sudi folo..bakal ke teratak tuan amba

sukakartun duatiga said...

@Nurmujahidah Ismail
betul2..nampak kotor

sukakartun duatiga said...

@Nizam Erul
yes ada orang terkena

littledolphin said...


hehe ni adik laki ke ni yg banyak kelemumur?

saya cadangkan head and shoulder.it really works!


habislah kelemumur semua lemas.hahaha!

sukakartun duatiga said...

@littledolphin
aah lelaki..sebab tu pemalas nak mapus..hehe..saya pon pakai syampoo kepala dan bahu, n dah cadangkan kat adik..tp dia tetap nak cuba Clear men..hmm yg tu pon orait jugaklah..ngeh3

miramalek said...

hahahaaa.. mcm kawan saye r... adik die pun form 2 gak, lelaki gak.. tapi nie sebab muke, biasa la kan, baru nak meningkat remaja, muke pon maken berkerutu lah ngan jerawat, die geram sangat, die yang g wat scrub kat muke adik die, huhu... kakak yang bertanggungjawab~~ ^^

sukakartun duatiga said...

@miramalek
hmm budak2 lelaki umo macam ni memang malas sket kot..peralihan dr zaman kanak2 ke zaman remaja..ngeh3