Wednesday, 31 October 2012

Kisah cinta si gadis U

Assalamualaikum pembuka bicara..

Sudah 3 hari tak hapdet belog. Malas plus tadak idea. Entri hari ni adalah cetusan idea hasil dari kegigihan aku blogwalk selama 3 hari. Hmm tak sangka ramai sungguh kengkawan blogger yang suka tulis entri pasal cinta. Makanya aku pon menjadi teringin untuk membuat satu entri pasal cinta. 

Kisah cinta neh adalah kisah cinta sorang gadis yang aku kenal masa kat U dulu. Ada ubah sket2 mengikut kesesuaian.
Sebelum ampa semua teruskan dengan entri kali ni, suka untuk aku kasi sikit amaran.

AWAS!!!!
  • entri agak panjang. boleh buat ampa tak sempat tidoq. -_-'
  • penggunaan ayat dalam entri hari ni agak skema berbanding hari biasa!!! harap boleh terima.
  • untuk hasil yang lebih best, klik lagu kemudian teruskan. hehe bukan apa, baca sambil dengar lagu neh barulah sentimental sket.
 


Muzicons.com

 ********

********

********

********

********

********

********

********

********

********

********


Aku harap sangat yang depa dua ni dijodohkan bersama. Aku puji cara this girl. Dia sanggup ketepikan perasaan sendiri asalkan perasaan orang lain terjaga. Hmm lagipon lebih baik macam ni kan?? Kalau dah suka sama suka, kumpul duit then kawen. Atleast dapat cegah diri drpd melakukan zina. Salute u girl!!!!

Islam sendiri tak galakkan kita heboh2 kan kisah cinta pada orang ramai. Jangankan bercinta, bertunang pun tak digalakkan heboh. Cuma kawen saja yang perlu dihebohkan.

Nasihat aku untuk para gadis:
Jaga diri baik2. Jangan sampai hanyut dalam dunia cinta sampai membawa pada zina. Ingatlah sket, sekarang ni dah banyak sangat kes2 buang baby yang tak berdosa. Jangan risau kalau ampa masih single. Jodoh itu di tangan Tuhan. 

N satu perkara lagi, abah aku selalu pesan lelaki yang benar2 sayangkan kita ialah lelaki yang takkan sentuh kita walaupun sikit, sebelum kita sah jadi isteri dia. Hah cepat check bf masing2. Kalau sebelum kawen dah ngada2 nak pegang2 tangan, cubit2 pipi, cuit2 idung, tu maknanya cinta depa berlandaskan nafsu semata2. Say bye bye first sebelum depa tinggalkan kita.

**babai**




sudah baca?? komen sket leh?? tengs

22 comments:

ciksengeh :D said...

sangat interesting ! pendekatan yang bagus ^_^

sukakartun said...

@ciksengeh :D
terima kasih

ika said...

best gile entry kali ni !

sukakartun said...

@ika
tengs..InsyaAllah saya akan terus buat entri yang best. Tu pun kalau tuhan kasi saya idea..hehe

Nor Zilla Sensei said...

ye makincik..sy dgr nasihat tu.ehhehe. sy tak pernah bercinta dkt u.sbnye semua lelaki gatai2 kat situ..huhuhu

sukakartun said...

@Nor Zilla Sensei
hehe bagus2..

Rozuan Ismail said...

menarik

berkorban demi kebahagiaan org lain. memang perit tapi itulah pengorbanan

Cik P.A. said...

korban cinta la nie...hehehe :)

puteri kasih said...

suka entri ni

cinta sepatutnya ikhlas dan bukan berlandaskan nafsu kan :)

AHMAD AFIQ said...

sy stuju lelaki yg xsentuh kita sblm kahwen

cherry_ijau said...

comelnye ~

Saturn-V said...

mcm kisah hidup aku...cme ending je berbeza hmm...

hnahdy said...

suka cerita ni.menarik ditambah dengan animasi plak. nnt buat lagi ye..

Sa Michaisi said...

Cartoon cartoon sangat lah comel comel belaka :3

sukakartun said...

@Rozuan Ismail
betul2..xramai yg sanggup berkorban demi orang lain

sukakartun said...

@Cik P.A.
lebih kurang macam tulah..hehe

sukakartun said...

@puteri kasih
ye betul2..

sukakartun said...

@AHMAD AFIQ
tengs

sukakartun said...

@cherry_ijau
time kasih

sukakartun said...

@Saturn-V
ending kisah hidup awak macam mana??

sukakartun said...

@hnahdy
InsyaAllah dear..tq banyak2 atas sokongan

sukakartun said...

@Sa Michaisi
terima kasih bebanyak atas pujian