Monday, 15 October 2012

Mutiara Kata

Assalamualaikum pembuka bicara...











Mutiara Kata:

Semiskin-miskin manusia ialah manusia yang kekurangan adab dan budi pekerti- Hukama

 Bangsa Malaysia berhemah tinggi,
Ramah dan mesra elok pekerti,
Yang tiada dibantu,
Yang lemah dilindungi,
Budi bahasa budaya kita.


ps: Cerita ini hanya rekaan semata-mata. Sekadar memberi pedoman.


   **babai**


 


sudah baca?? komen sket leh?? tengs

13 comments:

Santan Manis said...

nice entry frenss..btw SM done follow sini, jemput singgah ke blog kalau sudi, kalau tak keberatan follow lah sekali :). Happy blogging ;)

sukakartun said...

@Santan Manis
tq Santan Manis..Tengs sudi folo..Otw untuk folo kamo pulak..hehe

berkas askep said...

keren, like it

sukakartun said...

@berkas askep
terima kasih banyak-banyak

Nur Afrina said...

semoga kita tak jadi macam budak tidak beradab tu~ Nauzubillah >.<

sukakartun said...

@Nur Afrina
sama-sama kita memperingati diri sendiri..

Cik Nur said...

betul..kalau muka cantik, tapi tak berbudi bahasa..hancusss terus..!

Detective Fiqa said...

biasalah. org takde adab. huh! df kalau jumpe. memang kene sepak2. jee

Aimi Syahirah said...

Salam kenalan! Very nice blog here. Suka3x!=) Jom join.. http://www.aimisyahirah.com/2012/10/tempoh-hampir-tamat-cepat-join-segmen.html

deqjamucuxx said...

moga hamba dijauhkan dari perkara diatas

nice cartoon dear

sukakartun said...

@Cik Nur
sangat setuju. Kalau muka tak cantik tp perangai cantik otometik some1 tu akan nampak cantik.

sukakartun said...
This comment has been removed by the author.
sukakartun said...

@Detective Fiqa
hehe kita pon rasa macam tu jugak, tp api tak boleh dilawan dengan api..nanti makin marak..