Saturday, 27 October 2012

Panggilan Hangus

Assalamualaikum pembuka bicara..

Hari ni banyak kali tepon rumah aku bunyi. Tapi bila diangkat semuanya salah nombor. Haish tension. Dah lama benda macam ni tak jadik. Last jadik pon masa umo aku lebih kurang 12 tahun. Lepas tu dah stop sebab pakai henfon. Hehe.

Teringat plak nostalgia lama-lama pasal tepon rumah neh. So entri aku hari ni berkaitan dengan tepon rumah n salah nombor. Enjoy!!!


















Hadoi, sianlah kat mamat yang salah nombor tu. Kena tipu hidup-hidup. Haish teringin nak tau sapa Si Leha yang dicari-cari oleh mamat tu. 

Dulu aku marah abah sebab tipu mamat tu. Yelah ustazah pon ada cakap yang tipu tu berdosa. Tapi bila aku dah besaq aku rasa aku faham kenapa abah buat macam tu.



Moral of the story:
Jangan kasi nombor fon kat orang yang tak dikenali.
Jangan pandai-pandai mereka-reka nombor fon sebab ia boleh menganiayai orang lain.
 lastly,
Tolong faham Bahasa Melayu ek. hehe
  


**babai**



sudah baca?? komen sket leh?? tengs

27 comments:

Cik Nevarno said...

hehehe macam kelakar tapi kompom agk annoying kan lau ade orang mcm tuh hehe...neway nice stori ^^

Awana Suzanna said...

ahahaha... lawak cter nie.. tol2... dulu penah gak jadi kisah mcm nie... ahahaha... wana follow sini yer...

Nazurah said...

Hehe,,kelakar...kelakar...
Tp,annoying sgt la klu org dah asik call je...hehe

D i n said...

hp din slalu org tak kenal telepon hadoi hhahaha

nik ros said...

kelakar la.ade gak lelaki mcm tu.dah ckp tak ade tapi duk call jugakk..hehe

sukakartun said...

@Cik Nevarno
memang sangat annoying..smpai sekarang saya fobia dgn telefon rumah. Nasib baik ada henfon..hehe

sukakartun said...

@Awana Suzanna
hehe setiap orang mesti akan pernah alami benda ni. niwey tengs sbb folo

sukakartun said...

@Nazurah
Memang sangat annoying..sebenarnya banyak lg kisah annoying pasal salah no ni tp bg saya kisah si mamat n si leha ni lah yg paling menyakitkan hati..hehe

sukakartun said...

@D i n
Alhamdulillah jarang no yg tak dikenal kol henfon saya. kalau tak comfem saya fobia dengan henfon pulak..hehe

sukakartun said...

@nik ros
tu lah pasal. maybe dia igt saya tipu dia kot. yelah kan si leha dh bg no tu. Mesti dia fikir takkan si Leha nk tipu dia. ngeh3

nabila said...

leha mana la yang dia nak cari sangat tu. haha.

Sa Michaisi said...

Wah hebat , hehe . Cerita yang menarik , sa suka ulasan dia ;D . Best

Aimi Syahirah said...

Salam. Wah nice blog! Jom baca sini.. Hati2 tau dear.. http://www.aimisyahirah.com/2012/10/vincent-lee-fong-lelaki-penipu-ini.html

sukakartun said...

@nabila
entahlah..dia igt dalam mesia ni ada sorang je kot nama leha..hehe

sukakartun said...

@Sa Michaisi
tengs..ulasan sekadar suka2..hehe

sukakartun said...

@Aimi Syahirah
otw to your blog

Nabilah Azahari said...

siyes annoying gile jenis yg mcm tu kan. brrrr!

hanani fiee said...

hahaa.mmg klaka...
sy pnh jgk mcm ni..tapi ktt handphone..tak tahan sgt sy bgtaw jgn kcu lagi klu xsy report polis ;p

Marina said...

Hehe..sabar je la... hai akak datang sini...tq, jenguk blog akak...dah follow.. :-) .... http://suarahatimarina.blogspot.com/

Cik P.A said...

@sukakartun lawak sgguh...tp moralnya mmg betoi...kena hati2 dgn sapapun :)

sukakartun said...

@Nabilah Azahari
sangat annoying..dhla dia salah no, blh dia kata saya tipu..

sukakartun said...

@hanani fiee
fuiyoo repot polis..comfem yg kacau tu xbrani nak kacau dh..hehe

sukakartun said...

@Marina
tq sudi folo..otw utk folo balik

sukakartun said...

@Cik P.A
hehe sekadar memberi peringatan

ika said...

haha , sian mamat tu . sye x pnah lg kena pnggilan ye x reti bhse cmtu .

sukakartun said...

@ika
Alhamdulillah belum penah kena..kalau kena, jadi macam saya, fobia dgn tepon rumah..ngeh3

hnahdy said...

erm.. kesian plak kat lelaki tu. entah2 leha bg salah no kat laki tu.. di manakah leha berada skrang..

tolong bgtau lelaki tu cari leha ek