Thursday, 20 December 2012

Man vs cat

Assalamualaikum pembuka bicara..

Sapa sini suka makan koeteow goreng?? Angkat tangan!! Angkat tangan cepat, aku nak kira. Nanti boleh aku belanja koeteow goreng sedap kat Kola Ketil. Haha nak dak? Hah cepat cepat. Haish tadak orang angkat tangan pon. Hmm takpalah selamat duit aku. ^_^



Dah lama tak makan koeteow goreng. Kelmarin air liuq ni asyik dok melelah aja sebab kempunan nak makan. Paksa jugak diri sendiri meredah hujan semata-mata nak beli koeteow. Sampai kat kedai, terus order 5 bungkus. 1 untuk mak, 1 untuk abah, 1 untuk adik, n selebihnya untuk aku. Misi untuk diet gagal seketika sebab kasi laluan kat selera makan yang membuak-buak. Buat tak tau aja bila mak n adik perli. xklqwsjkhfh...


Wokeh hari ni bukannya nak citer pasal koeteow goreng. Entri hari ni berkenaan peristiwa yang aku alami masa ngah beli koeteow goreng.. Citer dia ceni

Masa kat kedai tu, sambil ngah tunggu koeteow siap, aku main game cikai kat henset lu. Tetiba mai 5 orang budak laki lepak-lepak kat kedai tu. Aku namakan depa dengan Si A, Si B, Si C, Si D, dan Si E. Depa duduk selang 4 meja dari meja aku. Aku rasa budak-budak tu baru lepas SPM kot. Enjoy semacam ja aku nengok. Dari jauh aku usha aja perangai budak-budak tu sorang demi sorang. Bukan main lagi dok phewit phewit kat anak dara orang. Asal nampak ada pempuan comey lalu aja mesti nak kacau. Haha biasalah tu budak baru nak tumbuh bulu ketiak, kata abah aku.


 Dalam ramai-ramai tu, Si C lah yang paling galak. Dialah yang paling banyak n paling giat dok ngorat anak dara orang. Mungkin sebab dia paling macho kot. Rupa ada, badan tough, tinggi, n macam-macam lagilah. Pendek kata, semua ciri-ciri lelaki impian wanita tu ada kat dia. Ofkoslah kalau dia ngorat ramai pempuan sangkut. Tak gitu?



Hmm..selang beberapa minit, aku punya order n makanan bebudak tu pon sampai. Tak dan nak toleh kanan kiri depa terus makan dengan lahapnya. Aku pon blah pi kaunter untuk bayar. Masa ngah tunggu turn nak bayar tiba-tiba ada bunyi sora orang jerit plus pinggan jatuh berterabur kat lantai. Aku cepat-cepat pusing. Naluri keinginan nak tau membuak-buak sebab tulah aku pusing. Bukan nak kepochi ek.
 
Aiseh, mau pecah perut aku gelak. Budak laki yang macho tadi yang jerit lor. Ingatkan sebab apa rupa-rupanya jerit sebab takut ngan kucing. Gila!! Hilang semua macho. Sian plak aku nengok budak tu. Teruk dia kena gelak ngan kawan-kawan dia. Bukan tu ja. Siap kena perli ngan budak pempuan yang dia try ngorat, "harap muka ja macho tp ngan kucing pon takut". Merah padam muka budak tu. 
 
 
Haha siyes aku tak sanggup nak tengok muka budak laki tu lama-lama. Sian. Terus aku blah balik rumah. Dalam hati ni tak sabaq nak citer kat mak. Ngeh3...
 
 

Moral of the story:
Jaga adab n tingkahlaku masa di khalayak ramai.
Jangan cuba tarik perhatian umum dengan perangai yang tak disenangi.
Takut hanya pada Allah, bukan makhluk Allah.


**babai**




sudah baca?? komen sket leh?? tengs

30 comments:

ciksengeh :D said...

nak koetiaow ! hehe . sian budak laki tu .. besa la .. setiap org tak sempurna kan .. hehe :D

Masmira Masri said...

bashahahahahaa kasi malu kaum je.....mesti dia nk nyorok bawah meja..

jemput singgah http://myaleo.blogspot.com/2012/12/myaleo-at-hakim-eija-wedding.html

timm_bill said...

ha3!! amekaw!! aduss..kelakar gila..2 la merghla sgt..

Cik Mun said...

hahaha..kucing pun tkut ka..

sukakartun duatiga said...

@ciksengeh :D
nak koeteow ek??mai kola ketil cpt..hehe..betoi3

sukakartun duatiga said...

@Masmira Masri
mungkin kot..saya rasa kalau dia bawak beg, mesti dah masukkan kepala dalam beg..ngeh3

sukakartun duatiga said...

@timm_bill
haha kelakar tu memang kelakar, tp lama2 bila tengok muka dia rasa kesian plak

sukakartun duatiga said...

@Cik Mun
biasalah..lelaki pon ada kelemahan jugak..haha

itu Akhil said...

kah..kah..kueh teow pun sedap.cerita sukakartun pun bleh layan..
!!

P.A. said...

hehehehe padan muka dia...selalu kak as pun dok jmp bdk2 cam tu la...tmbh2 dok pi track jogging...depa igt kita ni bdk2 lagu depa kot...pdhal kak as ni kecik ja...umo dh cantikkk..hehe...:)

pasai nk lukih kartun tu...tak mau jadi la kak as dok try di paintTool SAI tu...lgpun saja2 lukih ja...jd segan nk lukih mau xjadi...huhuhu

sukakartun duatiga said...

@itu Akhil
hehe tengs

sukakartun duatiga said...

@P.A.
xpe kak as..cuba banyak kali sket..practice make perfect..hehe

Nurmujahidah Ismail said...

jom join segmen review blog di blog muja. yang peserta akan dapat:

satu sticky post entry untuk 24 jam untuk satu peserta
bloglist setahun sepanjang 2013
insya ALLAH akan ku comment banyak2.

www.mujadafewa.my/2012/12/segmen-meh-aku-review-blog-korang.html

Nurul Farahizzati said...

hahaha... balasan le tu.. bajet sangat! hahahahaha..

ana attaufu fa said...

kuew tiaw goreng sedap area kola ketil kat mana ek? kita pun suka gak.
kalau char kuew tiaw at tu biasa je kot rasanya.

ana attaufu fa said...

area mana ek yg kuew tiaw goreng sedap tu..lepas ni ley p.

Watercolour said...

Haha, indah rupa dari cara.

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

die trauma kot ngan tucen..huhu.. xmacho ar laki tkot kucing

MaMa Rey said...

cian si macho..
semua manusia punya kelemahan masing2..

sukakartun duatiga said...

@Nurul Farahizzati
hehe kalau tak galak kite pon tadaklah nak gelak sangat kat dia..

sukakartun duatiga said...

@ana attaufu fa
saya suka makan kat warung depan kedai linie colection tu..hmm orang kola ketil jugak ka??

sukakartun duatiga said...

@Watercolour
wow..hehe

sukakartun duatiga said...

@◕ D Y S H A S A H H I R ◕
mungkin jugaklah..

sukakartun duatiga said...

@MaMa Rey
betoi2..setiap manusia ada kelemahan masing-masing..

♥♥ Mas ♥♥. said...

alaaaa tucin bukan makan orang pon...hihihihih....
boleh masok fear factor ni...

♥♥ Mas ♥♥. said...

alaaaa tucin bukan makan orang pon...hihihihih....
boleh masok fear factor ni...

sukakartun duatiga said...

@♥♥ Mas ♥♥.
maybe dia geli kot..hehe

Anonymous said...

bila nk tulis entry baru

boongafarra said...

tengah moody,bace part si C takut dengan kucing,terus gelak..hahahah!terimassss :)

#ingin gambar anda/keluarga/bayi di'animasikan?http://vectorartxpert.weebly.com/

shar90 said...

hahaaa,,, hilang macho beliau kejap... huk3 xD