Sunday, 2 December 2012

Apa pendapat ampa??

Assalamualaikum pembuka bicara..

Tamau buat intro..

Perasaan ingin tau yang menebal dalam diri. Nak tanya pendapat ampa semua sket. Harap dapat jawab dengan ikhlas. 


Situasi....

Si A pi blog ampa dan tinggalkan jejak dia kat kotak jerit ampa dengan "nickname C". Maksudnya menyamar jadi orang lainlah. Bila ampa klik "nickname C" untuk balas kunjungan dia, nengok-nengok link tu sebenarnya link iklan dan bukanlah link blog.

Soalannya...
  1. Pernah tak ampa alami situasi kat atas?
  2. Pernah tak ampa buat macam si A dalam situasi kat atas?
  3. Ampa suka atau tak kalau alami situasi kat atas?
  4. Kalau dah terklik, adakah ampa akan menghalalkan atau tak menghalalkan duit tu?

Post jawapan kat komen ek
 
Kertas soalan tamat.

 Jawab dengan ikhlas ek. Tengs sudi buang masa untuk jawab soklan ni. Sebagai balasan, setiap yang jawab akan dikasi doodle. Boleh request nak doodle macam mana. Tapi jangan minta lebih-lebih sangat sebab kite ni tadaklah pandai mana nak melukis doodle. Setakat lukis ala-ala orang lidi tu bolehlah. Hehe


**babai**



sudah baca?? komen sket leh?? tengs

17 comments:

D i n said...

memang slalu kena camtu din mmg suka kalau org cari duit camtu bagi din dia dah tipu din untuk keuntunga dia jadi reeki yg dia dapat tak tau sendiri tangung kalau buat cara menipu halal atau haram.tepu dada tnya iman :D

Rien Rose said...

1. pernah kena bnyak kali :/
2. tak pernah..
3. tak suka..
4. hmm.. wt xtau jer.. dh kurang bw.. haha

Amy Hana said...

Salam alaikum . ergh . doodle tu takpelah . just nak jawab . memang sakit hati jugak lah . banyak kali jugak kene macam ni -.- memang sangat-2 . berie jee hantar kat chatbox tu . sekali tekan link pape jee tah :3 eh terlebih sudaa . haa . tu jee lah . conclude : geram sangat !

miss Q said...

salam..fqa banyak kali kene benda camtuh..kalo xcaya tengok jela kat cbox fqa tuh..punya la semangat nak tengok blog dorang..taw2 iklan pe benda ntah..sakit ati la jgak..sapa suka kalo kena camtuh..memang xhalalkan kot..xbaik taw khianati orang yg jujur mcm kitorang nie taw.(jawab soalan gaya asei..hehe)

itu Akhil said...

klau bleh cuba elakkn buat mcm tu..
nak dptkn klik iklan pn biarlah kene caranya..
pernah terkena tp skang dah tahu bezakan & tak tertipu lg.hhaa
Shoutbox disediakn utk senang blogwalking..
klau nk letakkn iklan pon bleh tp terus-terang je la. tak perlu berselindung.

MaMa Rey said...

belum pernah lagi sebab sy memang tak letak shoutbox dalam blog..rasanya tak elok buat mcm tu.

zulhilmi tempoyak said...

sy x kesah pon. sbb itu kan strategi menega dia.

n.. stakat sy jln2 xde pon owner yg tulis jangan post iklan kat sni..

btw. org mcm tu kan still singgah kita pnya blog. win win situation. :)

Rabbani al-Wafi said...

jwpn 1 > pernah,
jwpn 2 > tidak pernah,
jwpn 3 > redha,
jwpn 4 > kat bwh..

kita dpt gaji n kdg2 lupa bg sedekah - Allah syariatkan Zakat.

kita ada duit n x sedar dlm membazir - Allah bg pahala melalui Sedekah.

duit kita dicuri atas qada' dan qadar Allah (xkan nk sangka buruk pd Allah?) - bukankah kita beriman pd rukun iman yg 6?

Allah Maha Memberi.. jika duit kita dicuri pada masa ini, tidak bererti esok kita akan miskin. yakinlah pada Allah. mungkin duit tu x baik utk kita atau memg diperlukan oleh orang lain.

just sangka baik dgn Allah, tiap sesuatu ada hikmahnya. Allah sentiasa ampunkan kita, maafkan kita, xkan kita x blh buat benda sama pada org lain. he2.

nak request doodle org pakai kopiah :-) (yg hensem ye)

nadia arrumaisha said...

byk jdk cmtu dik..thats why sis remove shoutbox

Zhura Zainal said...

Assalamualaikum dik,
Da terklik..Mmgla mrh,mrh sgt-2 ni!Tapi halalkan jelah.Dy cme berusaha mncari rezeki.Kdg kite tataw yg dy sbenarnya brusaha.Nmpk cm menipu tp kalo dy jujur bgtau yg sbenarnya link tu iklan semate-2,adekah kite na klik link tu?Opkos ler tanak..... Bio jela,halalkn jela.Haram halal smue milik Allah. ^^

Susu Miruku Mato said...
This comment has been removed by the author.
vanilla latte said...

jawapan yang ikhlas dari saya,, hhe

1, pernah je alami :(
2, haha selalu kowtt
3, siapa suka alami tu memang pelik
4, haha halal jelah,, dah tu nasib saya,, tak kisah ..

*sorry kalau ada yang sakit hati,,

Misz Fazie said...

1. banyak kali -,-
2. tak pernah.
3. memang tak suke!
4. nak buat macam mana dah terklik, halalkan aje la. tak baik kan kalau haramkn pulak. kesian budak tu nak cari earning.

nur azura said...

pernah gak lah. tapi tak selau sangat. bila dah tahu tu iklan cepat-cepat pangkah balik sebelum habis reload. karang dia dapat duit. buat macam tu? x pernah lagi sebab x join apa-apa iklan. for sure lah tak suka. tak sempat dapat duit punya sebab belum habis reload.

cik mun said...

1)penah kena..
2)xpenah la plak..
3)teman xsuke la..
4)xpela..lain kali xnak klik dah..hoho

Nurul Farahizzati said...

nyampah tol dgn org camtu.. pernah, xpernah,tak suka, halalkan je...

lynn kamarul said...

ada kot tp ntah la.. tak tau nak caka macam mana . nak marah x ley jugak...


p/s : hehe nak request doodle boleh ke ?